Ѓорѓе Иванов

Хојт Ји нема да се сретне со Иванов

Партиските извори не ги знаат причините за тоа, но претпоставуваат дека се поврзани со претходниот однос на шефот на државата кон добронамерните сугестии од официјални претставници на земји-стратегиски пријатели на Македонија


СДСМ: Иванов е соучесник во злото што им се нанесува на граѓаните

Парламентарното мнозинство е власт, Иванов нема да ја попречи граѓанската волја штитејќи криминалци, реагираат денеска од СДСМ на интервјуто на Иванов за австрискиот весник „Винер…


Иванов за ХТВ:Ако го дадам мандатот ја уривам независноста на државата

Претседателот Ѓорге Иванов во интервју за хрватската државна телевизија вели дека лидерот на СДСМ 67-те потписи ги добил под уцена од албанските партии да прифати платформа донесена во Кабинет на премиер на туѓа држава