Град Скопје


Анализа: Топлификацијата подобра од гасификацијата за градот Скопје

Во студијата е наведено дека Скопје може да постигне оптимална, самоодржлива грејна структура. За ова е потребно да се обезбеди паралелен развој на централниот топловоден систем во урбаните делови од СкопјеНа што штедел пари Градот во 2016 година

Според бројките може да се види дека градот штедел на проекти за велосипедски патеки, елаборати за испитување на загадувањето на воздухот, изградба на водоводи и други проекти, сите пари предвидени за манифестации и спортски активности се потрошиле
И од кал да е, Дрисла на Италијанците да е – Коце не го ферма Судот

Во четири години италијанската компанија „ФЦЛ Амбиенте“ не инвестираше ниту евро од предвидените 80 милиони кои беа услов за доделувањето на тендерот. Управниот суд пресуди…
Град Скопје парите од новогодишната прослава ќе ги даде за Момин Поток

Парите од откажаната новогодишна прослава Град Скопје ќе ги искористи за проширување на капацитетот на пунктот за бездомници Момин Поток, најави денеска градоначалникот Коце Трајановски….