грип

Грипот изненади годинава, а снегот?

Ако веќе лекарите и надлежните велат дека Тамифлу е спасоносен лек, зошто Министерството не го набави годинава? Се заборавија, занесени со изборите? Или не знаеја која фирма да ја одберат за да го набави? Немаа време за таков потфат, грипот ги изненади


Грипот ќе земе поголем интензитет за време на празниците

Нема пријавени смртни случаи поради компликации од грипот годинава, потврдуваат за НОВА од Интситутот за јавно здравје. Во лабораториите на Институтот е докажано дека вирус од тип A/H3 доминира во Македонија