Груевски
Европските Зелени: Одговорноста за ескалацијата во Груевски и Иванов

Претставниците на Европската партија на зелените, Рејнхард Бутикофер и Моника Фрасони, велат, цврсто ги осудува вчерашните случувања во македонскиот Парламент, од страна на, како што…

Шилегов VS. Мукоски – колку ги чини граѓаните конститутивната седница

Кон крајот на денешното продолжение на конститутивната седница се разгореа репликите и контра-репликите а во кои учествуваа најммногу пратениците од македонските партии ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ….ЛП: Повикот на Груевски за „одбрана“ е опасна манипулација

Од партијата укажуваат дека брзото решавање на политичката криза во Македонија, ќе го ослободи целиот регион од сегашниот опасен тек на настаните и од реалните грижи и стравувања, кои инаку се се појасно изразени во земјите од регионот