институции

Хичкок во македонска верзија

А, обвинителството нели може да започне истрага по допрен глас? МВР, дали гинекологот бил сам во сето ова? Што се правело јајце клетките, со ембрионите? Кои деца чии се, каде се? Да му се заледи на човек крвта во вените! Како од филмовите од Алфред Хичкок. Овој пат, во македонска режија


Поповски: Веруваме дека може да се врати дијалогот во институциите

Веруваме дека може да се врати дијалогот во институциите, а најдобар гарант за тоа да се случи се граѓаните на Македонија. Тие не сакаат дестабилизација, туку само почитување на нивната волја и јасна визија за мир и развој во регионот, рече министер за надворешни работи Никола Попоски на седница на Постојаниот совет на Организацијата за безбедност и соработка на ЕвропаЈолевски: Внимателно ја следиме безбедносната состојба

Министерот за одбрана денеска при посетата на Вториот механизиран пешадиски баталјон, стациониран во Штип изјави дека Армијата и другите институции внимателно ја следат безбедносната состојба и…


ХОПС: Малолетните зависници нема кој да ги лекува

Девојка од 16 години не може да се лекува од зависност од дрога поради некоординираноста на институциите, а во дневните центри за превенција и лекување на болести на зависности не примаат лица под 18 години


ВИДЕО: Наместо државата, граѓаните „за“ сиромашните

НОВА ја објави сторијата за сиромашното семејство Трајковски од скопски Петровец, а граѓаните масовно се организираа и донираа се што им е потребно. Во нивниот дом светна и струјата. Но, институциите и овојпат потфрлија