интервјуЏафери за НОВА: Државното знаме во Кабинетот е на вистинското место

Новиот претседател на Собранието во интервју за НОВА вели дека ги разбира сите реакции, но по случувањата на 27 април, смета дека дека сите треба да разбереме дека „ни знамето ни програмите на политичките партии на Албанците не се тие што влијаат врз политичкиот живот во РМ“


Иванов за ХТВ:Ако го дадам мандатот ја уривам независноста на државата

Претседателот Ѓорге Иванов во интервју за хрватската државна телевизија вели дека лидерот на СДСМ 67-те потписи ги добил под уцена од албанските партии да прифати платформа донесена во Кабинет на премиер на туѓа државаСДСМ: Иванов и Груевски немаат право да предизвикуваат дестабилизација

Во соопштението на партијата се вели дека на државата и на граѓаните им е потребна итна стабилизација по кредибилните избори и формирањето на парламентарно мнозинство на демократски начин.