истражување

„Фудбал Ликс“: Сомнежи за Роналдо, Мурињо и Езил дека затајувале данок

Документи од истражувањето на 12 европски весници упатуваат дека фудбалерот и менаџерот од Португалија би можеле да бидат вклучени во истрага за затајување на данок и перење пари


Истражување: Македонија со 32 фудбалери во 31 европска лига

Само тројца од нив играат во петте најквалитетни европски лиги, во случајт сите во Серија А (Пандев, Несторовски, Трајковски). Листата ја изготви Меѓународниот центар за спортски студии (ЦИЕС) со седиште во Нојшател, Швајцарија