Избори 2016


ДУИ утре ќе одлучи дали ќе коалицира со ВМРО-ДПМНЕ

Таборот на Ахмети не сака да го менува Груевски, додека таборот на потпретседателите може да биде голема пречка во остварувањето на амбициите на долгогодишните коалициски партнери повторно да прават влада
ВМРО-ДПМНЕ потрошила 740.000, СДСМ 490.000 евра за медиумска кампања

Партиите за време на изборната кампања потрошиле 1,5 милион евра за рекламирање во телевизиите, радијата и весниците. Досега финансиски извештаи до Антикорупциската комисија поднеле 40…


СДСМ победи во Теарце, но мандатите на ВМРО-ДПМНЕ се нечепнати

Од вкупно излезени 402 гласачи (56,30 проценти) од 712, 245 својот глас го дале за коалицијата предводена од СДСМ, 149 за ВМРО-ДПМНЕ, еден глас за ДУИ, еден глас за ДПА и два гласа за ВМРО за Македонија