ЈСПТендер за автобуски картички по мерка на Телеком

Ова е втор тендер за набавка на електронски картички, што значи дека според условите од тендерската документација, може да го добие само фирмата што ги испорачала првите картички. Првиот тендер, пред околу една година го добила фирмата „Гентомар“, заедно со Македонски Телеком
Едно долго „возење“: Во потрага по фирмата што го доби тендерот на ЈСП

Она што на почетокот се чинеше лесна задача, се претоври во вистински предизвик. Како изгледаше потрагата по „Гентомар“ – компанијата која го доби тендерот за продажба на електронски билети во ЈСП.


Граѓаните чекаат на постојките, а автобусите на ЈСП доцнат по цел час

Меѓу граѓаните, а и на социјалните мрежи се почести се коментарите од граѓаните дека автобусите на ЈСП доцнат или пак прескокнуваат возни термини, затоа што членовите на политичките партии ги возат на митинзи.