канабисФилип Достовски, неуморен активист за легализација на канабисот

Лекува ли маслото од канабис болест како ракот? Зошто треба да се легализира растението и кои се придобивките од него? Одговорите од активистот од „Зелена Алтернатива“


ДОМ : Наместо прогон, пристап до медицинскиот канабис за болните

Партијата ДОМ апелира до институциите за прогон да не се занимаваат со гонење на граѓани кои за свое лекување или за лекување на други болни лица бараат начин како да дојдат до медицински канабис


Маслото од канабис нема да го има во аптеките до септември

Причината за ова е што во Министерството за здравство заборавиле да испратат барање за дозвола до Бордот за наркотици во Виена, а без тоа не може да започне процесот на производство