Македонија

Европскиот парламент бара нова, стабилна, одговорна и реформска влада

ЕП стравува дека некоја партија би можела да го бојкотира Собранието па се повикуваат сите партии „да се воздржат од какво било попречување на функционирањето на Парламентот“.Фридом Хаус: Македонија меѓу најлошо рангираните европски земји

Македонија и оваа година е делумно слободна земја според најновиот извештај на Фридом Хаус, „Слободата во светот 2017“. Земјава е меѓу најлошо рангираните европски земји, со вкупно 57 поени на скалата од 0 (најлошо) до 100 (најдобро)


УЕФА ја претстави Лига на нации: Македонија во најслабата конкуренција

Во проектот ќе учествуваат сите 55 нејзини членки. Тие ќе бидат поделени во четири квалитативни лиги (А, Б, Ц, Д). Проектот треба да биде замена за пријателските средби, но ќе има и натпреварувачко значење бидејќи преку него се планирани четири места на ЕП 2020