медиуми


ЗНМ: Состојбата во медиумите се влошува по сите основи

Единствена позитивна работа во извештајот е намалениот број на тужбите за клевета и навреда против новинарите. Во 2012 имало 320 тужби, додека во 2016 бројот се намалил на помалку од 50 тужби


Ристовска: Само три лица кои се под сомнение се поврзани со медиуми

Специјалната јавна обвинителка, Ленче Ристовска одговарајќи пред тројца новинари во „Топ Тема“ на телевизија Телма, ги отфрли обвиненијата од здружението на новинари МАН, дека Специјалното…


ЗНМ: Заклучокот на Советот за Извештајот на АВМУ е политички мотивиран

Здружението на новинари на Македонија денеска обвини дека Советот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги најверојатно по нечиј диктат усвоил нов заклучок на…СЈО ги истражува медиумските донации: Чиста сметка, долга љубов

Веќе неколку изборни циклуси медиумите се јавуваат како најголеми донатори на владејачката партија, која до изборите во 2014 беше неприкосновена. Нелојалната конкуренција во предизборното рекламирање се смени со Договорот од Пржино и оттогаш медиумите не смеат да бидат донатори на партиите.