МОСТ

МОСТ: Гласачите ги фотографираат гласачките ливчиња

Фотографирање или обиди за фотографирање на гласачки ливчиња се најбројни нерегуларности кои ги забележале набљудувачите на Граѓанската асоцијација МОСТ на гласачките места, информираа од МОСТ….

МОСТ: Изборни нерегуларности пред почетокот на кампањата

Граѓанската асоцијација МОСТ за периодот од 15 октомври до 20 ноември регистрирала повеќе изборни прекршувања, како непочитување на принципот на одвојување на државата од партијата, притисоци врз вработените во јавниот сектор, притисоци за гласање или обезбедување гласачи за владејачката партија, злоупотреба на јавни ресурси…