музикаЛеонард Коен – Татко на меланхолијата и набљудувач на реалноста

„Таткото на меланхолијата“ како што го нарекуваат, пејачот, поет и текстописец Леонард Коен почина на 82-годишна возраст. Замолкна баритонот: Почина Леонард Коен Кога ќе се…


Босна и Херцеговина забрани користење на нејзината музика во земјава

Босна и Херцеговина забрани  да се користи нејзината музика во Македонија, откако Собранието на организацијата АМУС од Босна и Херцеговина, на последната седница одлучило да…