НАТО


Надворешната политика на Трамп низ неговите изјави

ИСИС и го припиша на Хилари Клинтон, Кина ја обвини за кражба oд Америка, од земјите-членки на НАТО побара да му се плати за сработеното, а со Путин сака да бидат во многу добри услови. Победата на Доналд Трамп на американските избори отвори многу прашања, а сега во исчекување е неговата практика на изјавите во светската политикаНАТО ја зајакнува источната граница поради рускиот експанционизам

НАТО испраќа 4 мултинационални батаљони во Полска и во трите балтички земји а се планира и зајакнување на военото присуство на НАТО во регионот на Црното Море во Романија, Бугарија и Турција.