Никола Груевски

Со мерцедесот на Груевски се возат и Иванов и Вељаноски и Димитриев

Блиндираниот мерцедес набавен во 2012 година за 600.000 евра и заради кој Специјалното јавно обвинителство го отвори случајот „Тенк“ се наоѓа во Владата и, како што…
Донаторите на ВМРО-ДПМНЕ протестираат во Охрид додека СЈО ги испрашува

Стотина членови на ВМРО-ДПМНЕ излегоа на протест пред полициската станица во Охрид со цел да го искажат револтот што биле повикани на разговор од Специјалното јавно обвинителствоГруевски поднесе имотен лист – има повеќе кеш и повеќе уметнички слики

Груевски има заштеди од околу 230,000 евра, а пријавил и нови осум уметнички слики. Од нив 180,000 ги заштедил додека бил премиер. Најмногу пари штедел во 2014 година или по 10,000 евра месечно