Охрид

(ВИДЕО) Охрид во опасност да го загуби статусот во УНЕСКО

Планот на општината под водство на градоначалникот, Никола Бакрачески, да изгради неколку крупни инфраструктурни објекти, е причина централата на УНЕСКО да ја предупреди власта дека градот навлегува во опасна зона.