Охридско езеро

Зошто треба да запрат градежните активности околу Охридското езеро

Денот на Охридското езеро денеска беше одбележан во Собранието на Република Македонија. На свеченоста се обратија претставници на граѓанските организации кои бараат да се запрат…


Уапсени шверцери на дрога, ја пренесувале преку Охридското Езеро

Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција соопшти дека во координирана акција со  Одделот за организиран криминал при Министерството за внатрешни работи…