пари

(ВИДЕО) Светот го вртат парите, а тие се во рацете на 8 моќници

Последниот извештај на „Оксфам“, покажа дека најбогатите осум лица на светот имаат пари колку половина од светското население. Милијардерите поседуваат 426 милијарди долари. Од друга страна,…


Општините не го исчистија снегот,граѓаните за скршеници можат да тужат

Снегот и замрзнатите улици ги наполнија болниците. Иако општините потрошиле илјадници евра за набавка на опрема и сол, очигледно заборавиле и дека треба да ги употребат….Центар не ја откажува прославата, но апелира фирмите да донираат

3 милиони денари или 48.780 евра ќе чини новогодишната прослава која ќе ја организира Општината Центар, информираше денеска на прес конференција градоначалникот Андреј Жерновски. Тој…

(ВИДЕО) Како смеат да се финансираат партиите во изборна кампања

Финансирањето на политичките партии, особено за време на изборите е една од најнетранспарентните и затворени работи во државата. Од каде им се на партиите милиони…