пациенти

Создавање на неврохирургот

Хенри Марш опишува како засакал да ги оперира мозоците на своите пациенти БОЛЕСТА, ќе напише Сузан Зонтаг, е „ноќната страна на животот“. Во својот бестселер…И болни и понижени

Ова е време во кое едни го слават животот и се расфрлаат со трошење пари, додека други умираат понижени во искршените возила на брзата помош. Време на апсурдот, на сјајот и бедата на нашето општество


Брзата помош кружи низ Скопје-нема место за пациенти со скршеници

Ниту една болница во Скопје не прима пациенти со скршеници поради пренатрупаност. Вечера возилата на Итната медицинска помош безуспешно кружеле низ цел град од болница до болница но, секаде одбивале да ги примат пациентите со образложение дека нема местоКрикот на болните

Но,што прават здруженијата на пациенти се прашувам, освен што излегуваат еднаш годишно на прес конференција кога се одбележува денот на некоја болест. Дали мислат дека тоа е патот за да се изборат за подобри услови за лекување?


Лекари: На ортопедија нема материјали, се одлагаат операциите

Нема вешатачки колена, плочки, штрафови, анестетици, дури и коскен цемент кој е неопходен во текот на операциите, велат од Стручниот колегум на ортопедија. Директорот Реџеп Селамани тврди дека има се и дека не ги враќаат пациентите