Платформа

ДУИ и Алијансата на Албанците со штури информации по средбата

Двочасовната средба меѓу Демократската Унија за Интеграција (ДУИ) и Алијансата на Албанците заврши, работните групи се разотидоа. Зад нив оставија дилеми за што конкретно разговараа…ЖИВОТО БЛАТО НА АЛИ АХМЕТИ

Во актуелните околности кои ЕУ ги резимираше со мошне експлицитен, кус и звучен назив „ЗАРОБЕНА ДРЖАВА“ нема никакви услови да се разговара за прашањата кои Платформата ги истури во јавноста


Незири: Албанците и Македонците треба да имаат Резолуција за геноцидот

Усвојување на Резолуција во Собранието на Република Македонија со која се осудува геноцидот врз албанскиот народ во Македонија во периодот 1912-1956. Ова е дел од…


Димовски: Коалициските партнери негодуваат за платформата на Албанците

Тема на денешната средба на ВМРО-ДПМНЕ со коалициските партнери биле изборите и случувањата околу изборите, како и поддршката и легитимитет што претседателот на партијата Никола Груевски…