претседателЕвропскиот парламент денес бира претседател, ситуација без преседан

Седум кандидати се пријавија за да го заменат германскиот социјалист Мартин Шулц кој одлучи дека ќе се врати на германската политичка сцена. Оваа ситуација е навистина невообичаена за ЕПНеделкова: Судски совет јавно да каже зошто не ми ги признава поените

И покрај барањето на експретседателката и кандидат за претседател на Врховниот суд, Лидија Неделкова јавноста да присуствува на разгледувањето на приговорите од кандидатите за претседатели…Македонец на „Кошево“: Валентин Илиевски нов претседател на ФК Сараево

Првиот човек на „бордо“ тимот е роден во Куманово во 1968 година. Живее и работи во Германија со привремена адреса на живеење во БиХ. Од октомври во 2008 година е на чело на „Месер БХ Гас“ и „Месер Сараево Плин“


Нова кривична пријава за Владимир Панчевски

Министерството за труд и социјална политика, односно Државниот инспекторат за труд констатирал дека поранешниот претседател на Основниот суд Скопје 1-Скопје, Владимир Панчевски, незаконски го прераспределил…По 21 месец зад решетки: Ули Хенес избран зa нов претседател на Баерн

Пред делегатите на Изборното собрание вети дека нема да разочара. Во март во 2014 година беше осуден на 3,5 години затвор за проневера на 3,5 милиони евра преку банкарски сметки во Швајцарија