протестиДепонијата во Струшко поле и денеска гори

Нови протести за попладне најавија активистите од граѓанската инцијатива „Доста“,од Струга. Стружани веќе неколку дена протестираат и апелираат до институциите да најдат решение за дивата…


Српско-руски шпионски игри за “македонско сценарио”- Kој сака криза?

Како пратеникот Иван Стоилковиќ, српскиот новинар и пратеник Мирослав Лазански и српскиот разузнавач Горан Живаљевиќ спроведувале медиумска пропагандна кампања за влијание врз кризата