решенија

Петров: Критичката јавноста да одлучи што со Скопје 2014

Скопје 2014, што потоа? Иако е рано да се зборува за иднината на проектот кој предизвика многу критики во јавноста не само поради огромната цена на чинење, туку и поради целиот невкус и кич, за можните решенија зборуваме со Александар Петров архитект и колумнист, автор на книгата „Град без љубов“


Независниот синдикат за култура обвинува на предизборни притисоци

Власта се обидува предизборно да изврши притисок врз вработените во институциите кои работат на полето во културата, обвинува Виктор Илиески од Независниот синдикат на културата….