родителиМинистерство за плачење

Институцијата која по својата природа се занимава со социјални проблеми ја изгуби основната цел за која постои- хуманоста. Министерството од кое луѓето излегуваат расплакани. Како мајката на девојчето со Даунов синдром или таткото на детето болно од леукемијаДевојчиња биле вакцинирани против ХПВ, без знаење на родителите

Една од мајките најавува тужба против училиштето во Македонска Каменица. „Сите сме затечени од тоа што се случи. Направен е пропуст и ќе понесеме одговорност“, изјави за НОВА директорот на училиштето


Во ОУ„Елпида Караманди“, дождот паѓа врз главите на учениците

Дека нема нормални услови за одвивање на наставата се гледа од состојбата во која се наоѓа фискултурната сала каде паркетот е откорнат, а од покривот кога врне, водата тече врз главите на учениците