Романија

Победа на социјал-демократите на изборите во Романија

Социјал-демократската партија во Романија победи денес на парламентарните избори, тврдат последните анкети реализирани на излезот на гласачите од избирачките места по затворањето на гласачките места…


НАТО ја зајакнува источната граница поради рускиот експанционизам

НАТО испраќа 4 мултинационални батаљони во Полска и во трите балтички земји а се планира и зајакнување на военото присуство на НАТО во регионот на Црното Море во Романија, Бугарија и Турција.


Репортажа: Чаушеску не дочека да ужива во раскошот на Златната Палата

Духот на големиот диктатор Николае Чаушеску уште долго ќе ги прогонува романските граѓани. Неговата челична рака, алчност и немилосрдност се овековечени во грандиозната палата во…


Како Романија ги сотре корумпираните политичари и тајкуни

При посетата на Букурешт минатата недела НОВАТВ имаше прилика одблиску да се запознае со работата на ДНА – специјалното јавно обвинителство на Романија, Антикорупциската комисија,…


НОВА во Романија: Катица Јанева да истрае во борбата со криминалот

Мојата порака до колегите во Македонија е да продолжат со нивната работа да не дозволат да бидат заплашувани од никого и да го спроведуваат законот професионално и непристрасно“, изјави специјалната обвинителка на Романија, Лаура Кодрута Ковеси.