Русија

Се редат допинг случаи: Руска маратонка суспендирана на четири години

Казната за Албина Мајорова ја изрече меѓународниот Суд за спортска арбитража во Лозана (ЦАС), а ја потврди нејзиниот матичен сојуз. Се однесува на позитивен наод при тестирање во 2016 година