СДСМСДСМ: Иванов и Груевски немаат право да предизвикуваат дестабилизација

Во соопштението на партијата се вели дека на државата и на граѓаните им е потребна итна стабилизација по кредибилните избори и формирањето на парламентарно мнозинство на демократски начин.


СДСМ апелира до наставниците да не го слушаат Груевски

СДСМ денеска им се обрати на директорите, професорите и наставниците во врска со наредбата во училиштата, децата утре да се изнесат на националистичките протести на коишто се шири меѓуетничка омраза

СДСМ ја достави иницијативата за продолжување на собраниската седница

Генералниот секретар на СДСМ Оливер Спасовски, денеска до поранешниот претседател на Собранието, Трајко Вељаноски достави 67 потписи како иницијатива за продолжување на конститутивната седница на…