Скопје 2014

Петров: Критичката јавноста да одлучи што со Скопје 2014

Скопје 2014, што потоа? Иако е рано да се зборува за иднината на проектот кој предизвика многу критики во јавноста не само поради огромната цена на чинење, туку и поради целиот невкус и кич, за можните решенија зборуваме со Александар Петров архитект и колумнист, автор на книгата „Град без љубов“
БИРН: Музејот на ВМРО под лупа на Специјалното обвинителство

Специјалното јавно обвинителство со судски налог, вчера  запленило документација од Министерството за култура за предмет поврзан со Скопје 2014, објави БИРН. Неофицијално, станува збор за…Македонски моќници и фирми од Прага ја градат зградата кај МНР

Ова е еден од ретките објекти во кругот на Скопје 2014 каде што инвеститор не е институција туку „приватњак“ кој добил атрактивна парцела среде Центар за да гради деловен објект