скршеници

Брзата помош кружи низ Скопје-нема место за пациенти со скршеници

Ниту една болница во Скопје не прима пациенти со скршеници поради пренатрупаност. Вечера возилата на Итната медицинска помош безуспешно кружеле низ цел град од болница до болница но, секаде одбивале да ги примат пациентите со образложение дека нема место


Болниците преполни-се враќаат пациенти со скршеници од снегот

Пациенти кои се здобиле со скршеници поради паѓање на снегот ги враќаат од болниците да си одат дома бидејќи капацитетите се преполни. Тие наместо во болница чекаат на ред за операција дома, додека бројот на нови случаи секојдневно се зголемува


Општините не го исчистија снегот,граѓаните за скршеници можат да тужат

Снегот и замрзнатите улици ги наполнија болниците. Иако општините потрошиле илјадници евра за набавка на опрема и сол, очигледно заборавиле и дека треба да ги употребат….