снег

ПРОЦЕС: Кои се опасностите од големите наноси на снег

Постои ли опасност од земјотреси во Македонија по случувањата во Италија? Која е опасноста од снежните наноси? Одговорите ги има професорот Ивица Милевски од Институтот за географија при ПМФ
Снежна лавина затрупа хотел во Италија

По силниот земјотрес кој ја погоди централна Италија, снежна лавина затрупа хотел во планинскиот регион Абруцо. Во хотелот во кој престојувале најмалку 30 луѓе се…Галерија: Убавините на Маврово низ фотографии

Убавините на Маврово и снегот привлекоа многу граѓани кои овој викенд го поминаа во прекрасна снежна атмосфера. Погледнете ја галеријата од фотографии кои НОВА ги направи на снежните терени на Маврово