Совет

ЗНМ: Заклучокот на Советот за Извештајот на АВМУ е политички мотивиран

Здружението на новинари на Македонија денеска обвини дека Советот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги најверојатно по нечиј диктат усвоил нов заклучок на…


(ВИДЕО) Пропуштен рокот за локалните избори, што понатаму

Во втората половина на месец мај истекува мандатот на градоначалниците и советите, а Македонија останува без локална самоуправа. Новото Собрание кое досега одржа само една,…


ВМРО-ДПМНЕ ја презеде власта во Струмица со советник од ВМРО-Народна

Советникот Мето Витанов од ВМРО-Народна партија чиј што претседател е Љубчо Георгиевски премина во советничката група на ВМРО-ДПМНЕ со што СДСМ го загуби мнозинството во Советот на општина Струмица


Општините не го исчистија снегот,граѓаните за скршеници можат да тужат

Снегот и замрзнатите улици ги наполнија болниците. Иако општините потрошиле илјадници евра за набавка на опрема и сол, очигледно заборавиле и дека треба да ги употребат….