Стадион Калифа

Катар: Стадионот „Калифа“ е готов за СП 2022

Вкупниот трошок на зафатите во објектот што е целосно климатизиран се проценува на 122 милиона долари. Гледачите во него ќе може да уживаат во спортските претстави на темперетура од 24 степени Целзиусови што во тек на годината ќе се движи меѓу 24 и 28 степени. Денеска во него се игра финалето на Купот на Емирот, а во 2019 година ќе има и СП во атлетика