Владимир Путин
Трамп, Путин и Македонија

Победата на Доналд Трамп на претседателските избори во САД отвори многу прашања. Едно од нив е и какви ќе бидат односите меѓу Вашингтон и Москва…Телефонски разговор на Путин и Трамп за Сирија и билатералните односи

Доналд Трамп и Владимир Путин веќе го оствариле првиот телефонски повик откако Америка доби нов претседател. Ова го соопшти Кремљ, дополнувајќи дека претседателите на САД…