Од:

Тимоние за НОВА: Нападите и кривичните дела да бидат санкционирани

Амбасадорот на Франција во Македонија, Кристијан Тимоние, говори за пораките на официјален Париз по посетата на евро-комесарката Могерини: Да се почитува демократската волја, да се сопре со насилствата, особено кон новинарите, акцентирајќи ја улогата и значењето на медиумите во едно демократско општество.