Од:

Тортевски:Иванов треба да одговара за злоупотреба на службена должност

Адвокатот и советник на СЈО, Александар Тортевски за НОВА ја коментира последната изјава на претседателот Ѓорѓе Иванов, каде тој објави дека мандатот ќе биде доделен на коалицијата со 61 пратеник, но додавајќи дека тој бара одредена програма на мандатарот пред да излезе пред Собранието со програмата и составот на новата Влада.