Од:

Уметниците Тврдокорни се соучесници на криминалот

Младиот и исклучително талентиран писател Петар Андоновски во интервју за НОВА говори за неговите ставови за Министерството култура и самата министерка Канчевска, зошто молчат МАНУ, Друштвото на писатели за кризата и што тој им порачува на Тврдокорните уметници кои протестираат.