Од:

Ване Цветанов: Ќе се открие организираниот криминал на власта


Екс-директорот на Управата за финансиско разузнавање, кој одлежа повеќе од една година затвор во интервју за НОВА говори за својата пресуда во Аферата Шпион, за документите на Зоран Божиновски, за аферата Телеком и улогата на Слободан Богоевски, како и за тоа како ќе постапува обвинителката Катица Јанева со бомбите на Заев.