Од:

(ВИДЕО) Десоросоизација или деевропеизација на Унгарија

Во најновото издание на емисијата Балкан во Европа се анализира интензивната глобална кампања против Фондот за отворено општество на Џорџ Сорос.

Водител на емисијата е новинарот на НОВА ТВ, Борјан Јовановски, а негови гости се пратениците во европскиот парламент Бенедек Јавор, Малин Бјорк, Софиа келер, како и директорката на Фондацијата отворено општество за ЕУ, Хедер Грабе.