Од:

(ВИДЕО)Груевски-политичарот кој никогаш со никого не излезе на ТВ дуел

Последниот изборен ТВ дуел помеѓу партиски лидери на парламентарни избори  Македонија го виде во 1998 година. Тогаш се соочија поранешниот претседател на ВМРО-ДПМНЕ, Љубчо Георгиевски и поранешниот претседател на СДСМ, Бранко Црвенковски.  Никола Груевски, актуелниот претседател на ВМРО-ДПМНЕ не излезе на ТВ соочување ниту во 2006 година кога се бореше за власт од позиција на опозиција. А нема да излезе ниту сега. Погледнете го видео пресекот.