Од:

(ВИДЕО) Ќе ја добие ли Македонија битката против загадувањето

Како енормното загадување на воздухот и почвата ја ставија Македонија во рангот на најзагадените земји во Европа.  Заради долгогодишната негрижа на државата, несериозниот однос на властите, на институциите задолжени за животната средина, граѓаните сега го плаќаат данокот. Што откриваат испитувањата на Институтот за хемија? Како загадувањето се одразува врз здравјето на граѓаните?

Македонија е пред сериозен испит. Ќе ја добие битката против загадувањето или ќе ги жртвува своите граѓани. Патот е долг и тежок, но вреди да се истрае.