Од:

(ВИДЕО)Кумановскиот началник: Бандитите на Зврлевски сакаа да ме апсат

Тане Величковиќ

Posted by Сашо Тодоровски on вторник, 13 декември 2016

По завршување на акцијата на Обвинителството за организиран криминал и корупција во домот на кумановскиот градоначалник, Стојанче Величковиќ, тој ја замоли насобраната топла која дојде да му даде поддршка, да се разотиде и дека нема да биде уапсен.

„Ова е масло на бандитите на Звревски“, изјави Величковиќ, качен на џипот на полициските специјалци, кои дојдоа како асистенција на обвинителите.

Величковиќ е осомничен за вмешаност во изборен криминал a наредбата за претрес е по две основи: злоупотреба на службена должност и злосторничко здружување

Акцијата се случува два дена по завршување на изборите.