Од:

(ВИДЕО)„Мост“: Минатиот парламентарен состав ѝ бил подреден на Владата

Минатата година Парламентот се распушти два пати и работеле 8 месеци и 7 дена. Донесени се вкупно 13 нови закони, 326 измени на законите од кои 75 проценти во првите 4 месеци.

Од нив 25 проценти од законите ги предложиле пратениците, а 314 закони дошле како предлог на владата.

Ова го покажа извештајот на МОСТ за работата на Собранието – „Одговорно и транспарентно Собрание“.