Од:

(ВИДЕО) Објективот на Роберт Атанасовски овековечи историски мигови

Роберт Атанасовски е фоторепортер кој овековечил многу историски момени од македонската историја. Бил сведок на аферата „Тат“, на бегалската криза во Косово, конфликтот во Македонија. Бил сведок на многу човечки судбини, радости, на голготата на мигрантите, на судбините на поплавените во Скопје. Неговите фотографии биле на насловните страници на многу светски медиуми од Гардијан до Њујорк Тајмс.

 Comments are closed.