Од:

(ВИДЕО) Пендаровски: Скопје 2014 ќе се стопира првиот ден по изборите

Стево Пендаровски, носител на изборната листа на коалицијата предводена од СДСМ во ИЕ 1, во дебата на НОВАТВ изјави дека за судбината на проектот Скопје 2014 ќе одлучува комисија од домашни и странски експерти, како и дека изградбата на сите објекти кои во моментов се градат или се во план за изграба веднаш ќе бидат стопирани ако СДСМ ја освои власта.