Од:

(ВИДЕО) Светот во 2016

Годината што изминува е година која го потресе светот од терористичките акции на ниво на Европа и останатите континенти. Заминаа неколку глобални ликови значајни за поновата историја, а случувањата во Алепо ќе останат црна дамка за човештвото на Земјата. Ова е видео-приказ на глобалните настани кои ја одбележаа 2016 година.