Од:

(ВИДЕО) Вардар е на тронот, ќе има ли во иднина нови спортски подвизи

Македонија го слави историскиот успех на Вардар. Со овој спортски подвиг ја освои Европа.
Но, ќе успее ли спортот да се спаси од политиката и национализмот и да не сплоти сите кон нови заеднички победи. Во анализа на НОВА ТВ зборуваат легендата на спортското новинарство, Зоран Михајлов, и долгогодишниот спортски новинар во Алсат ТВ, Сафет Адеми.