Од:

(ВИДЕО) Весна Алексовска: Животот со предизвици ме направи посилна

Весна Алексовска е вистински борец, која со години му пркоси на животот. Таа е жена која има ретка болест, но никогаш не се откажала и не и се препуштила на болеста. Од неодамна го има најголемиот предизвик, а тоа е раѓањето на нејзината ќерка. Алексовска е претседател на Здружението за борба против реките болести „Живот со предизвици“.