Од:

Влада: За „Денот на дрвото“ биле потрошени 18 милиони евра

Владиниот портпарол Миле Бошњаковски преку Твитер објави кратко видео по завршувањето на денешната седница на Влада, 54 по ред. Меѓу информациите кои ги соопшти Бошњаковски беа дека се добиени финалните бројки од акцијата „Ден на дрвото“

-Помеѓу 2008 и 2016 година потрошени се речиси 18 милиони евра со успешност на засадени садници од само 21 процент. Потрошени се 31 милион денари за палми со процент на успешност нула – вели Бошњаковски во видеото.

Освен тоа тој најави дека Мерцедесот од бомбите ќе оди на електронско јавно наддавање со почетна цена од 230.000 евра.