Од:

За или против ЕУ? Франција избира помеѓу Макрон и Ле Пен

По првиот круг од претседателските избори во Франција, Емануел Макрон и Марин Ле Пен, кои се сосем различни во своите идеи за тоа каква Франција сакаат, на 7.мај повторно ќе ги одмерат силите. Сите останати кандидати го поддржаа Макрон за во вториот круг, и неговата победа е речиси запечатена.